Tikettien vieminen Exceliin

Tikettilistalta voidaan viedä suodatetun näkymän mukaiset tiketit ulos CSV-muodossa.

Tämä onnistuu seuraavasti:

1. Suodata tikettilista haluamillasi suodattimilla tai valmiiksi tallennetulla näkymällä

2. Paina oikeasta yläkulmasta Vie-nappia

3. Huomaa valita haluamasi tiedostomuoto .csv/.xls sekä haluamasi tikettikentät ja paina Vie

4. Saat hetken päästä sähköpostiisi linkin, josta voit ladata tiedoston.

Jos valitsit CSV-tiedoston, tulee huomata muutama asia tätä avatessa.

CSV-Tiedoston avaaminen Excelissä

CSV-tiedostomuoto on tarkoitettu tiedon koneelliseen lukemiseen ja yleensä Excel avaa sen väärin, jos se avataan suoraan Exceliin tuplaklikkaamalla tiedostoa resursienhallinnasta.

Tällöin ääkköset saattavat näkyä väärin, sekä Excel saattaa tulkita esim. puhelinnumerokentät väärin ja muuttaa dataa.

CSV-tiedosto tulisi aina avata Excelissä import-toiminnolla

1. Avaa Excel ja avaa siihen uusi tyhjä työkirja

2. Valitse valikosta Data-välilehti ja sieltä From Text/CSV

Mikäli Data-välilehteä ei näy, paina menusta hiiren oikean puoleisella napilla ja valitse sieltä "Customize Ribbon" ja lisää Data-välilehti.

3. Valitse lataamaasi tikettitiedosto

4. Varmista merkistökoodaus muotoon UTF-8 sekä tiedoston ulkoasu (Comma delimited)

Virheellinen merkistökoodaus:

UTF-8 ja pillkueroteltu tiedosto:

5. Paina Load

Nyt sinulle on tiketit Excelissä suodatettavana taulukkona ja voit alkaa tekemään temppuja!